Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby marynowane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

grzyby leśne 1 kg
cebula 1 szt
sól 1 łyżka

Zalewa

woda 1/2 l
ocet 10 % 200 ml
Liść laurowy suszony Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 6 szt
ziele angielskie 6 szt
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane

Grzyby myjemy ,odcinamy trzonki ,wkładamy do osolonego wrzątku i gotujemy 30 min. Grzyby wyciągamy (bez cebuli) ,przekładamy do wrzącej zalewy (ocet z wodą i przyprawami) ,zagotowujemy. Gorące przekładamy do słoików (opcjonalnie można dodać ugotowaną cebulę) i zakręcamy. Odstawiamy do ostudzenia (do góry dnem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 18.09.2014 09:51
ja tez takie lubię !
Megg 17.09.2014 11:08
uwielbiam takie grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak