Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaczki cielęce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaki 75 dkg.
wywar cielęcy 2 litry
marchew 2 szt.
cebula biała 1 szt.
cielęcina 20 dkg
mąka 2 łyzki
masło 2 łyzki
Czosnek suszony Prymat 1 łyzka
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: flaczki cielęce

Flaki obgotować i pokroić w cienkie paseczki. Wrzucić do wywaru, wkroić marchewkę, cebule i cielęcinę. Gotować ok. 50 minut. Pod koniec dodać wszystkie przyprawy i zrobić zasmażkę z mąki i masła i dodać do flaków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 08.01.2014 08:54
chętnie skosztowałabym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak