piernikowy przekładaniec

piernikowy przekładaniec

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    50 dkg
  • cukier

    25 dkg
  • jajka

    5 szt.
  • miód

    1/2 szkl.
  • masło

    20 dkg
  • przyprawa do piernika

    2 łyzki
  • proszek do pieczenia

    1 łyzka
  • kakao

    1 łyzka
  • budyń śmietankowy

    1 szt.
  • mleko

    400 ml.
  • marmolada

    1 słoik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, cukier, jajka, masło,przyprawę do pierników,proszek do pieczenia i kakao wyrobić na gładkie ciasto. Rozwałkować i upiec trzy placki. Na pierwszy placek nałóż połowę marmolady, przykryj plackiem drugim. N te wyłóż ugotowany,ciepły budyń i przykryj trzecim plackiem Na wierzh wyłóż resztę marmolady.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata73

30.08.2013 13:53
bardzo dobry polecam!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat