Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta owocowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dkg
masło 20 dkg
cukier puder 10 dkg
budyń waniliowy 2 szt.
galaretka cytrynowa 1 szt.
melisa 5 listków
mleko 3/4 litra
winogrona 1 kiść
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: tarta owocowa

Z maki, jajka, masła i cukru zagnieść ciasto i wyłożyć nim tortownicę i upiec. Budynie ugotować w 3/4 litra mleka i wystudzić. Zimny budyń wyłożyć na ciasto a na nim położyć winogrono. Zalać tężejącą galaretką. Jak galaretka stężeje, udekorować listkami melisy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak