Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół "po taniości"

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 1 opakowanie
marchew 2 szt.
pietruszka 1 szt.
natka pietruszki
seler 1/3 szt.
por kawałek
lubczyk świeży
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie 3 ziarna
woda 1,5 litra
pieprz
przyprawa uniwersalna

Porada

Rosół idealnie nadaje się jako baza do innych zup np: pomidorowej, ogórkowej. Rosół można zamrozić i przechowywać kilka tygodni. Taki wywar jest świetną bazą do sosów np. koperkowego. Lubczyk może zastąpić sól

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół "po taniości"

Przygotowanie:
Mięso umyć i włożyć do dużego garnka z woda. Garnek postawić na małym gazie. Dorzucić włoszczyznę i przyprawy. Gotować ok 1-1,5 godziny. Nalewając na talerz przecedzamy z szumowin.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak