Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa biała

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 3 kg
czosnek 4 ząbki
jelita cienkie 4 m
Majeranek suszony Prymat
sól
pieprz
woda letnia

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa biała

Kroki postępowania

1
Łopatkę mielimy, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz do smaku oraz ok. szklanki letniej wody. Wszystko razem długo wyrabiamy - do momentu kiedy mięso będzie odchodziło.
Krok 1 - Kiełbasa biała foto
2
Następnie płuczemy jelita, nakładamy je na np. nakładkę z maszynki do mielenia. Napychamy kiełbaskę. Obkręcamy wokół aby powstały mniejsze.
Krok 2 - Kiełbasa biała foto
3
I życzę smacznego.
Krok 3 - Kiełbasa biała foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 30.05.2017 10:18
kiełbaska bardzo mi się podoba i być może skuszę się na nią ale ile ją np parzymy...
Ela15 18.05.2017 17:44
bardzo dobra
anulka69 24.04.2017 11:16
nie ma to jak kiełbaska domowej roboty
Bożena Matuszczyk 31.03.2017 08:11
Smakowita i kusząca kiełbasa.Nie ma jak swojej roboty.;)
paula191919 09.05.2016 22:54
przepyszna i z jej żurek zrobić
Jagódka77 25.03.2015 20:08
świetny przepis
Kejti 27.09.2014 12:07
Oj zjadłabym chętnie :-)
gibli 23.09.2014 08:21
domowa najlepsza)
dodi 17.09.2014 11:18
oczywiście, ze najlepsza
Grazyna0211 16.09.2014 17:32
taka własnej produkcji jest najlepsza
adelajda 16.09.2014 16:44
Tez robię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak