Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka w boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małych plasterków wędzonego boczku 20
Majeranek suszony Prymat
czosnek
pieprz, sól
olej do smażenia
kasza 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka w boczku

Kaszanki nie obieramy ze skórki. Pokroić ją w 20 plastrów. Posypać przyprawami.
Cebulę pokroić na Talarki. Podsmażyć ją z małą ilością oleju. Pod koniec dorzucić dwa pokrojone cienko ząbki czosnku. Trzymać w cieple.
Każdy plaster kaszanki owinąć boczkiem, tak by powstały ruloniki. Spiąć wykałaczkami.Smaż na oleju z każdej strony po ok 10 min aż będą rumiane.
Kaszankę podawaj z puree ziemniaczanym. Posyp cebulą czosnkiem oraz pokrojoną drobno dymką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 05.06.2011 21:54
ciekawe
Izabela/bella81 07.05.2011 02:12
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak