Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Plędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo-grzybowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 4 duże szt.
cebula 1-2 szt.
sól
pieprz
olej do smażenia
śmietana 18 proc 250 ml
polędwica wieprzowa 1 szt.
mąka
Kucharek przyprawa uniwersalna
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Plędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo-grzybowym

Kroki postępowania

1
Grzyby oczyścić, pokroić i podsmażyć na oleju z cebulą. Przyprawić solą i pieprzem.
Krok 1 - Plędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo-grzybowym foto
2
Polędwicę pokroić w plastry i rozbić. Oprószyć kucharkiem i pieprzem.
Krok 2 - Plędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo-grzybowym foto
3
Obtoczyć w mące i usmażyć na oleju n złoty kolor.
Krok 3 - Plędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo-grzybowym foto
4
Do grzybów dodać koper,
Krok 4 - Plędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo-grzybowym foto
5
wlać śmietanę i doprawić do smaku.
Krok 5 - Plędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo-grzybowym foto
6
Dodać usmażone polędwiczki i zagotować.
Krok 6 - Plędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo-grzybowym foto
7
Podawać z kaszą ugotowaną w osolonej wodzie z łyżką masła.
Krok 7 - Plędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo-grzybowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak