Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona biała kiełbasa w sosie żurkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 4 sztuki
zakwas na żur 1 szklanka
śmietana 18 proc 1 szklanka
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżka
masło 1 łyżka
olej 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona biała kiełbasa w sosie żurkowym

Kiełbasę nakłuwamy widelcem, smarujemy olejem i posypujemy majerankiem, pieczemy na grillu w piekarniku rozgrzanym do 200 po 10 minut z każdej strony, następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Śmietanę z żurkiem i masłem podgrzewamy, dodajemy chrzan, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, powstałym sosem zalewamy kiełbaski.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut co jakiś czas odwracając kiełbaski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak