Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z galaretkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO

jajko 4 szt
mąka 4 łyżki
cukier 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Wierzch ciasta

galaretka truskawkowa 1 opak
galaretka agrestowa 1 opak
galaretka pomarańczowa 2 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretkami

Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu. Agrestową galaretkę i truskawkową, wylać na podłużną foremkę, każdą oddzielnie i odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Ciasto białka oddzielić od żółtek, z białek i cukru ubić pianę na sztywno, dodawać po jednym żółtku, cały czas ubijając. Następnie przesiać do piany mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Przelać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy, wstawić do piekarnika i piec ok.30 minut w 175 stop. Upieczony biszkopt ostudzić. Galaretki agrestowa i truskawkowa pokroić w kostkę, ułożyć na cieście. Zalać galaretki i ciasto tężejącą pomarańczową galaretką, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak