Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka z marchewką.

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 60 dkg
mąka łyżka
cebula biała 2 szt.
marchewka 2 szt.
olej do smażenia 4 łyzki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka z marchewką.

Wątróbkę opłucz i oczyść z błony, pokrój na plastry.Cebule i marchewki obierz i pokrój w talarki. Na oleju usmaż cebule i marchewkę. Dodaj wątróbkę i duć do miękkości.
Z wody i maki zrób podbitkę i zagęść nią sos wątróbkowy. Dopraw do smaku sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 07.03.2014 09:41
takiej wersji nie znam, spróbuję
mamusia1 21.08.2013 08:15
super połączenie
mamusia1 22.07.2013 08:01
bardzo delikatna w smaku
mamusia1 02.05.2013 08:02
ciekawe połączenie
Janek 13.09.2012 12:09
pychota
Grażyna13 02.11.2010 09:41
Takiej nie znalam, pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak