Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowa pierś z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójne piersi z kurczaka 2
marynata
torebka herbaty miętowej
czosnek
oliwa
octu balsamicznego 1 łyżeczka
sól, pieprz
jogurt naturalny 1 duże opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowa pierś z kurczaka

Nastawić piekarnik na 180 st C. Piersi wyjmij z marynaty. Przekrój na 4 części. Każdy kawałek zawiń w folię aluminiową podlewając go 2 łyżkami marynaty. Mięso włóż do naczynia i wstaw do piekarnika. Piecz 30 min.
Zrób sos: do pozostałej marynaty zetrzyj na tarce z grubymi oczkami zielony ogórek. Dopraw do smaku.
Danie podawaj ze smażonymi ziemniakami i sosem jogurtowo- ogórkowym

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak