Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona karkówka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki

karkówka 1 kg
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

sos

woda 1/2 litra
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól do smaku
papryka czerwona 1 sztuka
ogórek kiszony 1 duży
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona karkówka

Karkówkę przyprawiamy solą i pieprzem. Obsmażamy na margarynie z odrobiną oleju na brązowy kolor.
Do rondla wlewamy gorącą wodę dodajemy rozgnieciony pieprz z zielem i całe liście laurowe.Wrzucamy pokrojoną paprykę w kostkę ,ogórka w plastry i cebulę w krążki.Dosmaczamy koncentratem i solą. Wkładamy karkówkę do sosu ,przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu przez ok. 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 09.06.2015 13:34
bardzo apetycznie wygląda ta karkówka:)
Ela15 10.12.2014 14:24
na pewno pyszne
Pani Domu 15.09.2014 15:42
smacznie wygląda
Bernadeta1 15.09.2014 15:37
moje ulubione mięso, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak