Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z pieca w sosie pomidorowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki

kapusta biała 1 szt

farsz

mięso mielone wieprzowe 500 gram
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
cebula 1 średnia

sos

gorąca woda 1 litr
koncentrat pomidorowy 100 gram
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z pieca w sosie pomidorowym

Z kapusty usunąć zwiędłe liście i głąb. Wodę zagotować w dużym garnku i włożyć kapustę.Gotować ok. 10 minut i zdjąć z ognia. Ostudzoną obieramy z liści (8 szt.) .
Składniki na farsz dokładnie wyrabiamy i dzielimy na osiem części. Każdą porcję farszu zawijamy w liść kapusty i obsmażamy na margarynie. Układamy w formie do zapiekania.
Odlewamy ok. 1 litr wody z gotowania kapusty i doprawiamy koncentratem,cukrem i solą. Zalać sosem gołąbki ,okryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni C na ok. 1,5 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 04.03.2016 23:34
oj,zjadłabym takie gołabki chętnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak