cynaderki z cebulą

cynaderki z cebulą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • nerki wieprzowe

    60 dkg
  • cebula biała

    2 szt.
  • śmietana 12%

    1 op.
  • masło

    4 łyzki
  • mąka

    2 łyzki
  • olej do smażenia

    4 łyzki
  • zielona pietruszka

    2 łyzki
  • sól

    do smaku
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nerki namoczyć, opłukać i oczyścić. Drobno pokroić. Cebule obrać i pokroić, zeszklić na oleju. dodać nerki i smażyć. Na maśle zrób zasmażkę z mąki i wlej do nerek. Dopraw do smaku i posyp zieloną pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mamusia1

16.05.2013 15:41
wspaniałe i szybkie danie

mamusia1

03.04.2013 16:26
bardzo je lubię

marcia71

17.04.2011 02:15
szukam dobrego przepisu, może ten

buksiak12

23.08.2010 11:07
mniam mniam mniam

Dorota71

23.08.2010 10:51
fajny przepis

Emilia22

23.08.2010 10:21
na pewno smakuje wyśmienicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat