Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI O SMAKU GYROSA

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 300 gram
przyprawa gyros 2 łyżki
olej do smażenia
ciasto francuskie 1 sztuka
cebula 2 sztuki
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI O SMAKU GYROSA

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka kroję w kostkę, po czym posypuję 1 łyżką przyprawy do gyrosa, zalewam 2 łyżkami oleju i dokładnie mieszam. Mięso wstawiam na godzinę do lodówki.
Krok 1 - PIEROGI O SMAKU GYROSA foto
2
Po wyjęciu z lodówki podsmażam mięso na rozgrzanym na patelni oleju, a następnie zalewam wodą połączoną z resztą przyprawy i duszę na niewielkim ogniu.
Krok 2 - PIEROGI O SMAKU GYROSA foto
3
Mięso podsmażam do momentu odparowania wody.
Krok 3 - PIEROGI O SMAKU GYROSA foto
4
Cebulę obieram, kroję na półplasterki, a następnie podsmażam na patelni. W trakcie podsmażania posypuję cebulę cukrem.
Krok 4 - PIEROGI O SMAKU GYROSA foto
5
Ciasto francuskie kroję na kwadraty, po czym nakładam na każdym z nich farsz powstały z połączenia mięsa z kurczaka z cebulą, składam po przekątnej i zlepiam brzegi. Pierogi piekę w piekarniku nagrzanym do 190C przez 35 minut.
Krok 5 - PIEROGI O SMAKU GYROSA foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 15.09.2014 13:36
ciekawy przepis
ben-ka 15.09.2014 11:37
Ciekawie to wymyśliłaś.
wwwiolka 14.09.2014 23:18
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak