Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka jogurtowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wafle tortowe 2 szt.
jogurt naturalny 2
cukier
galaretka 3 rózne
polewa czekoladowa
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka jogurtowa

Galaretki rozrobić w 1 szklance wrzącej wody [ każdą osobno] i odstawić do ostygnięcia.Jeden jogurt wymieszać mikserem z jedną tężejącą galaretką , a drugi jogurt z drugą galaretką.Jeden wafel tortowy wyłożyć np.do tortownicy [ miałam okrągłe wafle idealnie pasujące do wielkości tortownicy].Na wafel wylać jogurt wymieszany z galaretką i odstawić do zastygnięcia.Na zastygniętą piankę wylać tężejącą galaretkę [ bez jogurtu] i też odstawić do zastygnięcia.Na zastygniętą galaretkę wylać drugi jogurt z galaretką i znów odstawić do zastygnięcia.Przykryć drugim waflem, polać polewą i dowolnie udekorować.Odstawić ponownie do lodówki do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 15.01.2017 14:54
Z pewnością bardzo smaczne
Izabela28 31.03.2015 13:49
bardzo apetycznie wygląda:)
Iwona32 15.09.2014 16:00
Bardzo fajne ciasteczko. Proste i to lubię ;)
as28 14.09.2014 20:38
super ciasto
gosia1988 14.09.2014 20:17
pyszne ciasto
halina17 14.09.2014 20:12
Dobre ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak