Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z zielonego groszku i pasternaku z fenkułem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion warzywny 3 szklanki
groszek zielony 400 gram
fenkuł 0,5 bulwy
pasternak 2 sztuki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z zielonego groszku i pasternaku z fenkułem

Zaczynamy od upieczenia pasternaku. Zajmuje to około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Obieramy ze skóry.

Groszek i fenkuł zalewamy bulionem. Gotujemy na małym ogniu około 40 minut. Dodajemy pasternak. Miksujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak