Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienne ciasto dyniowo-orzechowe ze śliwkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 1 szklanka
wiórki kokosowe 0.5 szklanki
orzechy posiekane 0.5 szklanki
cukier brązowy 0.5 szklanki
mleko sojowe 0.75 szklanki
mąka gryczana 1 szklanka
olej 0.5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon
śliwki 15 sztuk

Porada

Propozycja dla alergików. Zamiast mleka sojowego może być ryżowe, kokosowe, krowie, migdałowe. Nie zawiera jajek ani glutenu. Można wykorzystać dowolne owoce. Dynię świetnie zastąpi marchew.

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienne ciasto dyniowo-orzechowe ze śliwkami

Dynię ścieramy na tarce - grube oczka.

Śliwki myjemy i przekrawamy na pół.

Wszystkie składniki (oprócz śliwek) po prostu mieszamy ze sobą. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy ok 45 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.04.2015 12:45
świetny przepis
Renata9 14.09.2014 18:20
pyszne ciacho; napisz maila do Doradcy, aby Ci edytował przepis i będziesz wtedy miała wszystko w porządku :-)
lee-aa 14.09.2014 16:54
Przy dodawaniu przepisu poprzestawiały się ustawienia - ciasto oczywiscie można zjeść na śniadanie, ale się go nie marynuje i wystarcza na dużą tortownicę lub prostokątną blaszkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak