Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki ze szpinakiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 50 g
jajko 1 szt
mleko 150 ml
otręby pszenne 20 g
czosnek 2 ząbki
szpinak mrożony 300 g
sól i pieprz do smaku
jogurt naturalny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Z mąki, jajka, mleka i otrębów przygotowujemy ciasto jak na naleśniki czyli wszystkie składniki mieszamy lub miksujemy.
Krok 1 - Ruloniki ze szpinakiem foto
2
Jeśli masa jest za gęsta dolewamy mleka.
Krok 2 - Ruloniki ze szpinakiem foto
3
Z masy smażymy placki nieco mniejsze od naleśników.
Krok 3 - Ruloniki ze szpinakiem foto
4
Na drugiej patelni podsmażamy szpinak z dodatkiem przeciśniętych ząbków czosnku.
Krok 4 - Ruloniki ze szpinakiem foto
5
Szpinak doprawiamy solą i pieprzem, a pod koniec smażenia dodajemy jogurt i mieszamy.
Krok 5 - Ruloniki ze szpinakiem foto
6
Placki smażymy z obu stron. Gotowe placki smarujemy farszem szpinakowym i zwijamy w rulon.
Krok 6 - Ruloniki ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 19.09.2014 14:18
extra ruloniki
Konczi 17.09.2014 13:45
Moje ulubione :D pycha!
Kuchenka 14.09.2014 19:54
wręcz przepysznie wyglądają
agnieszka214 14.09.2014 19:17
bardzo pyszny skład
barbara11561 14.09.2014 17:56
mnie też by smakowały:)
pestka 14.09.2014 16:18
ale pyszne danie
Janina 14.09.2014 14:56
Ciekawy przepis;)
w mojej kuchni 14.09.2014 14:25
na takie jedzonko to chętnie się piszę..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak