Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z ziemniakami z szybkowara

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 30 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryczka chili 1 szt
olej do smażenia
rozmaryn szczypta
ziele angielskie kilka ziaren
ziemniaki 5-6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z ziemniakami z szybkowara

Ziemniaki obrać i umyć posypać trochę przypraw, sól i pieprz wymieszać w 2 łyżkach oleju i wymieszać w tym ziemniaki.. Włożyć na dno szybkowaru i podlać 1 szkl wody.. Mięso pokroić w plastry i wszystkie obsmażyć z obu stron na ostrym ogniu, Wyłożyć na ziemniaki.
Cebulę pokroić i też przyrumienić na patelni .. rozłożyć na mięsie, na wierzch ułożyć pokrojoną paprykę i chili..
Zamknąć szybkowar i parować na ogniu ok 30- 35 min
Danie nakładać na talerze i podawać z dowolną surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caroline1983 03.02.2011 15:26
Ładnie sie prezentuje i pewnie jeszcze lepiej smakuje
Bartolomeo 07.09.2010 10:49
nie ma to jak porządne mięso dobrze przyrządzone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak