Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruskie pierogi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 35 dg
jaja 1 sztuka
woda 2/3 szklanki
sól do smaku

Nadzienie

ziemniaki 60 dg
ser biały 25 dg
cebula biała 10 dg
sól i pieprz
olej do smażenia

Porada

Gdyby nadzienie wyszlo zbyt suche mozna dodac mleka lub smietanki. Do lepienia pierogow mozemy uzyc rowniez maszynki. Mozna podawac z przesmazona cebulka na masle.

Przepis i sposób przygotowania na: Ruskie pierogi

Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, odparowujemy, mielimy z twarozkiem. Cebule obieramy, drobno kroimy, dodajemy do ziemniakow, doprawiamy. Make przesiewamy na stolnice, wbijamy jajka, zarabiamy ciasto nozem, wlewamy powoli wode. Wyrabiamy az ciasto przestanie sie kleic, dzielimy je na kilka czesci i zaczynamy walkowac i wycinamy krazki za pomoca szklanki. Na kazdy krazek nakladamy farsz, skladamy na pol i lepimy starannie calosc. Ukladamy na stolnicy posypanej maka. Wrzucamy partiami do gotujacej sie wody z tluszczem np. olejem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 19.12.2014 14:25
Najlepsze z pierogów to ruskie :)
Dorian 16.12.2014 15:12
lubie ruskie :)
Seba 28.11.2014 08:42
pyszne pierogi
ppaulina 28.09.2014 12:38
moje ulubione :)))
Motorek 20.09.2014 13:09
bardzo lubię takie pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak