Udka zapiekane w pomidorowo-serowej pierzynce

Udka zapiekane w pomidorowo-serowej pierzynce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka ugotowane np.w rosole

    kg
  • ser żółty

    30 g
  • cebula

  • koncentrat pomidorowy

    90 g
  • ketchup łagodny

    60 g
  • pomidory suszone w zalewie

    4 + ½ łyżeczki tej zalewy
  • kapary całe Smak

    6 sztuk
  • natka pietruszki

    posiekana
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w dość drobną kostkę, pomidorki również w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy razem w miseczce. Udka układamy w naczyniu żaroodpornym, na każdy nakładamy po łyżce przygotowanego sosu, rozsmarowujemy go. Całość zapiekamy po przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C ( z termoobiegiem) przez 35 minut a następnie bez przykrycia jeszcze 5 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat