Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka zapiekane w pomidorowo-serowej pierzynce

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka ugotowane np.w rosole kg
ser żółty 30 g
cebula
koncentrat pomidorowy 90 g
ketchup łagodny 60 g
pomidory suszone w zalewie 4 + ½ łyżeczki tej zalewy
kapary całe Smak 6 sztuk
natka pietruszki posiekana
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Udka zapiekane w pomidorowo-serowej pierzynce

Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w dość drobną kostkę, pomidorki również w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy razem w miseczce. Udka układamy w naczyniu żaroodpornym, na każdy nakładamy po łyżce przygotowanego sosu, rozsmarowujemy go. Całość zapiekamy po przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C ( z termoobiegiem) przez 35 minut a następnie bez przykrycia jeszcze 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak