Roladki drobiowe z serem feta, szpinakiem i porem w gryczanej posypce

Roladki drobiowe z serem feta, szpinakiem i porem w gryczanej posypce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Pierś z kurczaka pojedyncza

    3
  • szpinak świeży

    80 g
  • por zielona część

    50 g
  • ser feta

    100 g
  • płatki gryczne błyskawiczne

    40 g
  • przyprawa do kurczaka

  • torebka do pieczenia

  • wykałaczki

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ser feta przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Por kroimy w prążki, przekładamy do sera i dokładnie mieszamy. Szpinak rwiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do sera, mieszamy. Filet myjemy, osuszamy, przekrawamy wzdłuż (tak by mieć 6 płatów mięsa). Każdy rozbijamy delikatnie tłuczkiem, rozkładamy po łyżce farszu, zwijamy w rulonik, spinamy wykałaczkami i obtaczamy w płatkach gryczanych. Gotowe przekładamy wykałaczkami do dołu do torebki do pieczenia (rozłożonej w naczyniu żaroodpornym), posypujemy przyprawą do kurczaka. Torebkę zamykamy dołączonym do niej żaroodpornym klipsem i pieczemy na najniższym poziomie piekarnika w 180 st. C przez około 45 minut (przez pierwsze 30 minut piekłam z termoobiegiem a następnie bez).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat