Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z karkówki z cukinią.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 80 dag
cukinia 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 szt
tłuszcz do smażenia 4 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
przyprawa uniwersalna Kucharek 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z karkówki z cukinią.

Karkówkę umyć,osuszyć w ręczniku papierowym i pokroić na plastry.Posypać Kucharkiem,oprószyć papryką i dowolnymi ziołami.
Karkówkę kłaść na rozgrzany tłuszcz i obsmażyć z każdej strony.
Podlać wodą,dodać posiekaną cebulę i czosnek i dusić do miękkości.
Na 10 minut przed końcem dodać kilka plastrów pokrojonej w kostkę cukinii.
Sporządzić sos mieszając mąkę i śmietanę w 3/4 szklanki wody,dodać do tłuszczu i jeszcze chwilkę dusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.06.2015 15:08
Wygląda bardzo apetycznie
kate.500 15.12.2014 08:41
pyszne danie
Ela15 28.10.2014 11:25
pyszne danie
ppaulina 21.10.2014 11:50
pyszne miesko
Bernadeta1 11.10.2014 18:04
na pewno smaczny taki obiadek
adelajda 24.09.2014 17:07
Chętnie spróbuję
w mojej kuchni 17.09.2014 04:46
apetycznie wygląda...
SylwiaMagdaSabin 14.09.2014 11:37
W takiej postaci nigdy nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak