Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka rybna

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

filet panga 1,30 kg
pieczarki 1,20 kg
włoszczyzna paski mrożona 675 g
przyprawa uniwersalna
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sól i pieprz
tłuszcz do smażenia
ser żółty 200 g
keczup

Panierka

jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka rybna

Kroki postępowania

1
Rybę rozmrozić osuszyć papierowym ręcznikiem.
Następnie pokroić na kawałki, posypać przyprawą do ryb, odstawić na 3 godz.
Krok 1 - Zapiekanka rybna foto
2
Jajka wybić do miski dodać sól i pieprz, roztrzepać widelcem.
Krok 2 - Zapiekanka rybna foto
3
Rybę panierować w jajku, bułce tartej.
Krok 3 - Zapiekanka rybna foto
4
Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć rybę na złoty kolor.
Krok 4 - Zapiekanka rybna foto
5
Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w plastry, udusić na tłuszczu do odparowania wody. Doprawić do smaku pieczarki wegetą.
Krok 5 - Zapiekanka rybna foto
6
Warzywa udusić z wegetą na tłuszczu.
Krok 6 - Zapiekanka rybna foto
7
Do naczynia żaroodpornego nałożyć warstwę ryb, na ryby wyłożyć warzywa uduszone.
Krok 7 - Zapiekanka rybna foto
8
Następna warstwa to pieczarki.
Krok 8 - Zapiekanka rybna foto
9
Pieczarki dobrze polać keczupem i ułożyć drugą warstwę ryby.
Krok 9 - Zapiekanka rybna foto
10
Wstawić naczynie z zapiekanką do piekarnika, zapiekać 25 minut w 175 stop.
Krok 10 - Zapiekanka rybna foto
11
Następnie na wierzch posypać starty żółty ser i jeszcze zapiekać kilka minut. Smacznego:)
Krok 11 - Zapiekanka rybna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak