Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aksamitny krem dyniowy z curry

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ z dyni 1 kg
cebula biała 2 szt
ząbek czosnku 2 szt
masło klarowane 2 łyzki
bulion warzywny 1 l
sól
Pieprz biały mielony Prymat
curry
śmietanka kremowa

Przepis i sposób przygotowania na: Aksamitny krem dyniowy z curry

Kroki postępowania

1
Dynie kroimy, miąższ kroimy w kostkę. Cebule kroimy w kostkę a czosnek w cienkie plasterki. W garnku rozgrzewamy dwie łyżki masła klarowanego, przesmażamy cebule z czosnkiem do zeszklenia.
Krok 1 - Aksamitny krem dyniowy z curry foto
2
Dodajemy pokrojony miąższ z dyni. Przesmażamy razem kilka minut.
Krok 2 - Aksamitny krem dyniowy z curry foto
3
Podlewamy bulionem i solimy. Dusimy na małym ogniu aż dynia zmięknie. Miksujemy na gładko. Doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem oraz curry. Dolewamy do smaku śmietankę kremówkę.
Krok 3 - Aksamitny krem dyniowy z curry foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 05.10.2014 19:59
Pyszna zupka jutro wypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak