Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z roladkami z indyka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 200 g
sałata karbowana 1 sztuka
płatki migdałowe 20 g
mini mozarella 1 opakowanie
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
miód 1 łyżeczka
masło 1 łyżeczki
woda 3 łyżki
śmietana 22% 2 łyżki
oliwa
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
pieprz
żurawina
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z roladkami z indyka

• mięso pokroić wzdłuż na cienkie plastry, rozbić delikatnie, polać sokiem z limonki, posypać solą i pieprzem,
• na patelni podprażyć migdały, połowę odłożyć, do pozostałych na patelni migdałów dodać masło i bułkę tartą, chwilę smażyć,
• dodać wodę, śmietanę, połowę żurawiny, sól, pieprz i gałkę muszkatołową, mieszać i jeszcze chwilę smażyć, następnie odstawić do ostygnięcia,
• na każdym filecie rozsmarować część masy, zwinąć w roladki, zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 20 min,
• wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia,
• pozostałą żurawinę namoczyć przez chwilę w gorącej wodzie
• sałatę umyć, dokładnie osuszyć, porwać na kawałki, dodać do niej migdały i żurawinę,
• z oliwy, soku z limonki, miodu, soli i pieprzu zrobić dressing, polać połową sałatę, i wymieszać,
• sałatę rozłożyć na talerzach,
• mozzarelle pokroić na pół i rozłożyć na sałatce,
• roladki pokroić w dość grube plastry i również poukładać na sałatce,
• polać całość resztą dressingu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 15.03.2011 10:41
Smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak