Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BARSZCZ CZERWONY Z USZKAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 litry
marchew 4 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
buraki 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 6 ziaren
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki
sól 1/4 łyżeczki
cytryna 1/2 sztuki
uszka 50 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: BARSZCZ CZERWONY Z USZKAMI

Marchew, pietruszkę i seler oczyszczam, wkładam do garnka z wodą, dodaję liście laurowe, ziele angielskie i gotuję całość na małym ogniu pod przykryciem przez około 2 godziny. Odcedzam wywar, dodaję ugotowane i starte na tarce buraki doprawiam całość solą i pieprzem, majerankiem i sokiem z cytryny i gotuję jeszcze przez chwilę. Barszcz podaję z uszkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 13.09.2014 10:43
jak u babci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak