Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 110 gram
jajko 6 sztuk
czekolada gorzka 110 gram
cukier 150 gram
kakao 25 gram
budyń czekoladowy 1,5 opakowania
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe

Masło topię i studzę. Następnie ucieram je wraz z żółtkami.

Następnie łączę masę z cukrem, po czym dodaję budyń czekoladowy, startą na tarce czekoladę połączoną wraz z kakao i proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie mieszam, a na koniec łączę z ubitym białkiem.

Ciasto piekę w piekarniku nagrzanym do 185C przez 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 27.09.2015 15:40
Moje ulubione
ONY_za_kare 14.09.2014 21:14
dobre ciasto
AnnieB 13.09.2014 18:20
Prosty i pyszny :)
monikalangier 13.09.2014 10:23
uwielbiam takie ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak