Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko z awokado

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuka
awokado 1 sztuka
sok z cytryny
ząbek czosnku 1 sztuka
koperek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko z awokado

Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy. Hartujemy zimną wodą i obieramy ze skorupek. Przecinamy na pół, wyciągamy żółtka.

Awokado przecinamy wzdłuż na pół. Wyciągamy pestkę, obieramy ze skórki. Siekamy w bardzo drobną kostkę i od razu skrapiamy sokiem z cytryny.

Czosnek obieramy, również siekamy w jak najdrobniejszą kostkę, dodajemy do awokado wraz z koperkiem.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Przygotowanym farszem nadziewamy połówki białek.

Podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 13.09.2014 13:16
samo zdrowie
DorotaZ 13.09.2014 09:56
Rewelacja:)
Krystyna32 13.09.2014 09:39
apetyczne
Futka 13.09.2014 07:45
wyborne połączenie - pycha! :)
Alina Mysan 12.09.2014 23:46
Super! Wygląda fajnie.
Jadwiga/Jaga85 12.09.2014 22:48
Pięknie podane, a awokado bardzo lubię!
RenataZ-et 12.09.2014 21:28
świetna prezentacja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak