Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w chrupiącej panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 500 g

Panierka

mąka 2 łyżki
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
płatki śniadaniowe 10 łyżek
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat pół łyżeczki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka

Lista składników

olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w chrupiącej panierce

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy w drobne kawałki.
Krok 1 - Filet z kurczaka w chrupiącej panierce foto
2
Tak pokrojone mięso mieszamy z mąką.
Krok 2 - Filet z kurczaka w chrupiącej panierce foto
3
Przygotowujemy panierkę z przypraw, płatków śniadaniowych i bułki tartej.
Krok 3 - Filet z kurczaka w chrupiącej panierce foto
4
Kurczaka maczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w panierce.
Krok 4 - Filet z kurczaka w chrupiącej panierce foto
5
Smażymy na złoty kolor z dwóch stron.
Krok 5 - Filet z kurczaka w chrupiącej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 08.10.2014 15:12
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak