Lody jogurtowe z mango

Lody jogurtowe z mango

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dojrzałe mango miąższ (3 sztuki po około 230 gram lub 400 ml miąższu)

  • cukier puder

    130 gram
  • woda

    120 ml
  • skórka i sok z 1 limonki

  • jogurt naturalny

    4 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondlu podgrzać wodę z cukrem. Mieszać by cukier się rozpuścił, przestudzić do temperatury pokojowej. W mikserze zmiksować miąższ mango, otrzymany syrop, skórkę z limonki i sok oraz jogurt. Zamrozić w zamrażalinku (3-4 godziny) lub maszynce do lodów.

Z tego przepisu otrzymuję 500-700 ml lodów.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

02.03.2012 16:56
pycha

pauluna

01.09.2010 13:25
super

plocia

29.08.2010 21:01
ciekawe jak smakują :)

kamilaj

29.08.2010 19:11
wszystko co słodkie to pycha

zuzanna6

21.08.2010 07:54
sprubuję ,lubię lody

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat