Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIEMNE CIASTO Z DŻEMEM

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kakao 8 łyżek
cukier 1/2 szklanki
jajko 3 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 1/2 szklanki
dżem porzeczkowy 1/2 słoika
mąka 1 szklanka
mleko 2% 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: CIEMNE CIASTO Z DŻEMEM

Kroki postępowania

1
Jajka wybijam do miski.
Krok 1 - CIEMNE CIASTO Z DŻEMEM foto
2
Następnie jajka z połową cukru ucieram za pomocą miksera.
Krok 2 - CIEMNE CIASTO Z DŻEMEM foto
3
Pozostały cukier łączę z kakao, po czym dodaję go do utartych jajek.
Krok 3 - CIEMNE CIASTO Z DŻEMEM foto
4
Do ciasta dodaję mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszam. Olej łączę z mlekiem, po czym łączę składniki z ciastem. Na koniec dodaję dżem.
Krok 4 - CIEMNE CIASTO Z DŻEMEM foto
5
Ciasto piekę w piekarniku nagrzanym do 180C przez około 40 minut.
Krok 5 - CIEMNE CIASTO Z DŻEMEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 12.09.2014 20:11
ale pyszne słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak