Kiełbaski w glazurze sojowo-miodowej

Kiełbaski w glazurze sojowo-miodowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbaski koktajlowe lub malutkie serdelki

    500 gram
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • miód płynny

    1 łyżka
  • ziarna sezamu

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbaski ułożyć pojedyńczą warstwą na blase do pieczenia, piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni do momentu aż kiełbaski zaczną brązowieć (6-8 minut). Miód wymieszać z sosem sojowym, polać powstałym sosem wyjęte z piekarnika kiełbaski. Włożyć z powrotem do pieca na 15-20 minut, aż zbrązowieją. Obracać 2-3 razy w ciągu pieczenia. Wyjąć z piekarnika, obsypać ziarnami sezamu, wymieszać, przełożyć na półmisek. Kiełbaski podaję z bagietka i sałatką z pomidorów i cebuli.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kamilaj

29.08.2010 19:12
muszę koniecznie spróbować :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat