Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyk z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mięsa z piersi kurczaka 40dag.
Miniaturowych pomidorków 20dag.
Szklanki białego wina 1\\2
skórka otarta z cytryny
ząbki czosnku 2
bazylia
natka pietruszki
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyk z kurczaka

Połączyć białe wino ze schłodzonym bulionem,skórką otartą z cytryny,posiekanym czosnkiem i ziołami, dokładnie
wymieszać.Opłukane mięso osuszyć,pokroić w długie cienkie paski,zalać przygotowaną marynatą,odstawić w chłodne miejsce na 30min.Na drewniane długie szpadki nakłuwać paski mięsa,przekładając je pomidorkami,aby mięso układało się jak wstążka.Ułożyć na tackach,lub aluminiowej folii,grillować 10-15min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 18.07.2012 11:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak