Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona czerwona papryka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwa
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy węgierski Prymat 1
papryka czerwona 2

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona czerwona papryka

Papryki należy przekroić na dwie części i oczyścić z nasion. Piekarnik powinien być nagrzany do temperatury 220° C. Kładziemy przekrojone papryki na blaszkę, wypukłą stroną do góry i skrapiamy oliwą. Po 20 minutach wyjmujemy papryki i jeszcze gorące obieramy ze skórki. Papryki dobrze się obierają gdy ich skórka jest delikatnie przyrumieniona bądź widać, że napuchła. Tak przygotowaną paprykę przekładamy na talerz i polewamy sosem.
Wcześniej przygotowujemy sos sałatkowy według przepisu na opakowaniu. Nie musi być to sos paprykowo – ziołowy inne smakują równie dobrze z papryką. Sos powinien być schłodzony.

Papryki są świetnym dodatkiem do lekkiego obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak