Pstrąg z ziołami

Pstrąg z ziołami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Nieduże pstrągi po 30 dag

    4
  • cytryny

    2
  • Gałązki tymianku

  • oliwa z oliwek

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sprawione pstrągi opłukać,osuszyć,oprószyć na wierzchu i w środku solą i pieprzem.Włożyć do środka gałązki tymianku,odstawić w przykrytym naczyniu w chłodne miejsce na godzinę.Cytryny wyszorować szczoteczką we wrzątku,pokroić w plasterki razem ze skórką.Ułożyć pstrągi w specjalnym koszyczku w kształcie ryby,lub na tacce,obłożyć plasterkami cytryny,położyć na ruszcie.Smarować w trakcie pieczenia oliwą,aby ryba była aromatyczna,można wrzucić trochę ziół na węgiel.Rybę podawać z jasnym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat