Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb Dukana

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

otręby owsiane 400 gram
otręby pszenne 150 gram
skrobia kukurydziana 4 łyżki
jajko 8 sztuk
maślanka niskotłuszczowa 0,5 litra
serek wiejski light 450 gram
sól 1 łyżka
proszek do pieczenia 3 łyżki
szczypiorek 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb Dukana

Po kolei wrzucamy wszystko do dużej miski: otręby, skrobię, proszek do pieczenia, serki, żółtka jaj, maślankę, sól, drobno posiekany szczypiorek. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy na końcu. Mieszamy i przekładamy ciasto do foremek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 1 godzinę i 15 minut.
Oczywiście, co bardzo istotne, blaszki wykładamy papierem do pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak