Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z pomidorami i cytryną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 500 g
papryka czerwona 1 szt
cebula biała 2 szt
pomidory 4 szt
pieczarki 150 g
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sok z cytryny 2 łyżeczki
olej do smażenia
woda 300 ml
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka pszenna 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z pomidorami i cytryną

Kroki postępowania

1
Łopatkę pokroić na kawałki. W garnku rozgrzać olej, dodać mięso i chwilkę podsmażyć.
Krok 1 - Gulasz z pomidorami i cytryną foto
2
Paprykę pokroić w kostkę.
Krok 2 - Gulasz z pomidorami i cytryną foto
3
Pomidory pokroić w kosteczkę.
Krok 3 - Gulasz z pomidorami i cytryną foto
4
Pieczarki pokroić w pół plastry.
Krok 4 - Gulasz z pomidorami i cytryną foto
5
Cebulę pokroić w pół plastry. Następnie do mięsa dodać pokrojoną cebulę, paprykę, pieczarki i pomidory. Wymieszać i poddusić. W miseczce rozmieszać wodę z koncentratem pomidorowym, sokiem z cytryny, mąką i wszystkimi przyprawami (ostrą czerwoną papryką, majerankiem, czosnkiem granulowanym, pieprzem cayenne, liściem laurowym). Wlać do mięsa. Wymieszać i dusić przez około 1 godzinę na małym ogniu.
Krok 5 - Gulasz z pomidorami i cytryną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 12.09.2014 14:18
super gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak