Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa II

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion na żeberkach 2 l
ziemniaczki 5 sztuk
szparagówka 2 garśći
makaron szpinakowy 20 dag
mąka 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
sól
pieprz
włoszczyzna 1 (krojona w paski)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa II

Do gotującego się bulionu dodajemy pokrojoną na niewielkie kawałki szparagówkę, kiedy będzie na wpół miękka dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i włoszczyznę. . Następnie zaprawimy zupę rozrobioną śmietaną i mąką. Doprawiamy do smaku. Pod koniec gotowania dodajemy ugotowany wcześnie w osolonej wodzie makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 28.03.2011 12:06
faja z makaronem szpinakowym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak