Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KIsz cebulowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
śmietana 4 łyżki
jaja 2 sztuki
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
cebula 3 sztuki
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
sól do smaku
żółtko jajek 1 sztuka
śmietana 3 łyżki
masło 10 dag
kminek do posypania
ser biały twarogowy 15 (ziołowy)

Przepis i sposób przygotowania na: KIsz cebulowy

Z pierwszych czterech składników zagniatamy ciasto i wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Przygotowujemy farsz: cebulę drobno siekamy, czosnek miażdżymy - wszystko podsmażamy na oleju. Jaja, śmietanę, ser biały, miksujemy.
Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do tarty. Smarujemy musztardą. Następnie wykładamy farsz cebulowy i całość zalewamy serowym sosem. Posypujemy wierzch kminkiem. Pieczemy około 40 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak