Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty włoskiej

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 sztuka
bulion warzywny 2 szklanki
ziele angielskie 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
cebula 1 sztuka
por 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
mąka 1 łyżka
olej 5 łyżek
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty włoskiej

Kroki postępowania

1
Kapustę włoską pokroić, dodać sól i lekko ugnieść. Odstawić na chwilę. Następnie wygnieść wodę, przełożyć do garnka i zalać dwoma szklankami bulionu. Dodać ziele angielskie i liść laurowy. Chwilę pogotować.
Krok 1 - Sałatka z kapusty włoskiej foto
2
Porę poszatkować
Krok 2 - Sałatka z kapusty włoskiej foto
3
Na patelnię wylać troszkę oliwy, wkroić do tego drobno cebulę, przetarty przez praskę czosnek, delikatnie podsmażyć i dodać pokrojoną porę.
Krok 3 - Sałatka z kapusty włoskiej foto
4
Dodać poszatkowaną porę
Krok 4 - Sałatka z kapusty włoskiej foto
5
Podsmażyć przez chwilę. Dodać do kapusty. Wymieszać.
Krok 5 - Sałatka z kapusty włoskiej foto
6
Z mąki i oleju zrobić zasmażkę, dodać do kapusty. Wymieszać i przyprawić. Polecam jako dodatek do ziemniaków.
Krok 6 - Sałatka z kapusty włoskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niebieska 11.09.2014 08:53
pyszny dodatek obiadowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak