Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruchy z kakao

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO NA SPÓD

margaryna 10 dag
cukier 15 dag
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
mąka 10 dag
mąka ziemniaczana 5 dag
jajko 2 sztuki
cukier wanilinowy 1 opakowanie

MASA

ser biały 40 dag
bita śmietana 1 opakowanie
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
cukier puder 10 dag

Porada

Bita śmietana użyta w składnikach to śmietana w proszku ŚNIEŻKA

Przepis i sposób przygotowania na: Kruchy z kakao

Przygotować galaretkę. Odstawić do lekkiego stężenia. CIASTO: do miski dać margarynę, cukier i jajka. Utrzeć mikserem, dodać resztę składników i dobrze wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną większą i jedną mniejszą. Większą część wyłożyć do formy keksówki wysmarowanej margaryną. Mniejszą wstawić do lodówki. MASA: ser zmielić i utrzeć z cukrem. Śnieżkę ubić, dodać do sera. Dodać tężejącą galaretkę. Masę serową wyłożyć na placek. Pozostałą część ciasta wyciągnąć z lodówki, rozwałkować i pokroić w plastry. Ułożyć na masie serowej. Piec w piekarniku ok. 55 minut w 180 st. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak