Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baba ziemniaczana

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
cebula 2
jaja 2
mąka pszenna (łyżki) 3
mąka ziemniaczana 3
czosnek ząbki 3
wędzonka 30-40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Baba ziemniaczana

Ziemniaki zetrzeć i lekko odsączyć. Grzyby namoczyć i pokroić w kostkę. Cebulę i wędzonkę pokroić i podsmażyć na tłuszczu, dodając na koniec grzyby, a następnie połączyć z masą ziemniaczaną. Dodać mąkę oraz jaja. Masę dobrze wymieszać, przyprawić do smaku i wyłożyć do wysmarowanej masłem brytfanny. Piec w gorącym piekarniku ok 1 godz.. Podawać z surówkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 06.02.2012 22:14
super
szajba2 21.08.2011 18:21
może być
Barbara55 28.06.2011 17:39
można by spróbować
rakow2
rakow2 21.02.2011 14:57
baba jak się patrzy
stokrotka 22.11.2010 18:34
pychotka
Katarzyna/kate1980 02.10.2010 09:13
super przepis
strzelec02 24.09.2010 15:15
Uwielbiam .
rosik93 12.07.2010 12:55
lLubię takie babki
elwal
elwal 11.07.2010 00:15
Właśnie wczoraj robiłam swoją własną babkę ziemniaczaną :)
Zofia12 09.06.2010 13:02
Baba też jest super, polecam, ja bardzo lubię!
Marta99 01.05.2010 15:10
Uwielbiam babkę ale nie lobię jak jest tam jakiekolwiek mięso :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak