Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z warzywami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba
sok z cytryny
jajko 2
mąka 3 łyżki
woda 3 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
papryka marynowana
ogórki konserwowe
cebule 2-3
sok pomidorowy 1,5 l
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z warzywami

Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i posypać solą.Mąkę , jajka , wodę z solą i pieprzem zmiksować.Kawałki ryby panierować w masie , smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.Paprykę i ogórki pokroić w paski , cebule w piórka. Cebulę zeszklić na gorącym oleju.Zdjąć z patelni i wymieszać z pokrojonymi ogórkami i papryką.Sok pomidorowy przelać do garnuszka i chwilę gotować, w razie potrzeby i własnego gustu doprawić.W pojemniku układać na przemian warzywa i rybę , każdą warstwę polewać gorącym sokiem pomidorowym.Odstawić do wystudzenia.Najlepsze na drugi dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.09.2014 20:56
Zdrowe jedzenie.
Anna169Hosz 11.09.2014 10:43
Czuję, że taka ryba bardzo by mi smakowała.
Mel Kimbra 11.09.2014 08:47
spróbuję na pewno.
engie23 11.09.2014 08:33
apetycznie wygląda
Gracer 11.09.2014 08:15
musi być smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak