Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ratatuj

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 6 sztuk
bakłażan 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
cebula 2 sztuki
czosnek 5 ząbki
papryka czerwona 2 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Ratatuj

Kroki postępowania

1
Warzywa myjemy, cukinie kroimy w kostke, cebule w piorka, czosnek na drobne kawalki. Papryke czyscimu i kroimy w kostke.
Krok 1 - Ratatuj foto
2
Baklazana kroimy w grube plastry, solimy, odkladamy na 30 minut. Osuszamy z soku. Nastepnie kroimy w kostke.
Krok 2 - Ratatuj foto
3
Pomidory, parzymy i obieramy ze skorki. Nastepnie kroimy na drobne kawalki. Natke pietruszki myjemy i szatkujemy.
Krok 3 - Ratatuj foto
4
Czosnek, cebule i papryke przesmazamy az do uzyskania chrupkosci. Doprawiamy mlynkami. Na osobnej patelni przesmazamy baklazana na lekko zlotawy kolor. Smazymy cukinie na lekko zlotawy kolor, dorzucamy pomidory i pietruszke i dusimy ok. 10 minut. Doprawiamy.
Krok 4 - Ratatuj foto
5
Wszystkie warzywa przekladamy do 1 rondelka, chwilke razem dusimy. Doprawiamy do smaku.
Krok 5 - Ratatuj foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 10.09.2014 21:40
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak