Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto z sokiem pomarańczowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy 3 sztuki
śmietana 30% 1/2 litra
cukier 3 łyżki
sok pomarańczowy 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z sokiem pomarańczowym

Upiec biszkopt i podzielić na połowę.

Sok ugotować na budyniu. Wylać gorąca masę na biszkopt i ostudzić.
Na to ubić śnieżkę albo kremówkę z 3 łyżkami cukru i dodać na koniec fix. Przykryć biszkoptem i polać polewa czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 29.09.2010 11:45
super! :) swietny przepis
justyna111 24.09.2010 18:11
fajny pomysł
Lidia11 24.09.2010 13:28
ciekawy pomysł
IlonaAlbertos 28.04.2010 01:06
Przepis co prawda trochę dziwnie napisany, ale sam pomysł wydaje się być świetny. Na pewni spróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak