Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina jogurtowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatki bez kości 1/2 kg
sosu hoi sin 3 łyżki
curry 2 łyżki
przyprawy do mięs pikantnej 2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka
soli 1/2 łyżeczki
oliwy z oliwek 2 łyżki
jogurt grecki 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina jogurtowa

Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Przyrządzić marynatę: jogurt wymieszać z sosem hoi sin i wszystkimi przyprawami. Do marynaty dodać mięso, wymieszać, przykryć folią do żywności i dostawić na 24 godziny do lodówki. Następnego dnia kawałki mięsa smażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek. Podawać z pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 19.07.2011 11:12
ciekawe
aguus 13.03.2011 14:08
podoba mi się ten przepis!
Aleksandra45 09.02.2011 21:42
wyglada super
Karolina92 28.12.2010 10:52
to mi sie podoba
wedith1 07.12.2010 22:18
Na pewno musi być pyszna!
iwona332 29.11.2010 12:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak