kiszona kapusta z jarzębiną

kiszona kapusta z jarzębiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kapusta

    kg
  • jarzębina

    30 dkg
  • śliwki

    30 dkg
  • liście laurowe

  • sól

    5 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kapustę drobno szatkujemy i solimy.jarzębinę parzymy wrzątkiem.śliwki drylujemy.w kamiennym naczyniu układamy na przemian kapustę i owoce,przesypując przyprawami.silnie ubijamy.nakrywamy talerzem i obciążamy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata113

07.08.2010 10:53
ciekawa ta jarzębina

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat